How to retrograde?

Gepubliceerd op 11 augustus 2022 om 12:11

Je hebt er vast weleens van gehoord: een planeet die retrograde loopt. Maar wat betekent dat nu eigenlijk? Wanneer een planeet retrograde loopt, lijkt het vanaf de aarde alsof hij achteruit beweegt. Hij beweegt tijdens een retrograde langzamer, maar niet in tegengestelde richting.

Een retrograde kan wel voor wat opschudding zorgen. De volgende planeten kunnen retrograde lopen: Venus, Mercurius, Mars, Saturnus, Jupiter en Pluto. Venus, Mercurius en Mars hebben de meeste invloed op je als ze retrograde lopen. In deze blog lees je wat voor invloed ze op je kunnen hebben.

Mercurius

Mercurius retrograde is de bekendste. Deze heeft ook de meeste (en vervelendste) invloed. Mercurius is namelijk de planeet van communicatie. In de communicatiesfeer kan dan ook weleens wat mis gaan tijdens zo’n retrograde. Veelvoorkomende situaties tijdens Mercurius retrograde zijn: miscommunicatie, treinstoringen, auto’s die stukgaan en internetverbindingen die niet goed werken.

Venus

Venus is de planeet van liefde en geld. In die sfeer ondervind je dan ook de grootste uitdagingen als venus retrograde loopt. Het zou zomaar kunnen dat een geliefde van vroeger ineens weer voor je neus staat. Veelvoorkomende situaties tijdens Venus retrograde zijn: twijfelen over je uiterlijk, geldproblemen, grote rekeningen, twijfels in de liefdessfeer, oude geliefden die weer op je pad komen (of je oude bestie!).

Mars

Mars retrogrades vinden (gelukkig) maar eens in de twee jaar plaats. Mars staat bekend als de planeet van de oorlog. Hij is dan ook vernoemd naar de Romeinse God van de oorlog. Mars staat voor alles wat met passie en vuur te maken heeft. Ruzies, discussies en seks. Veelvoorkomende situaties tijdens een Mars retrograde zijn: moeite met jezelf te uiten, je passie kwijt zijn voor je werk/hobby, geen motivatie hebben.

Hoe overleef ik een retrograde?

Mijn belangrijkste advies is om in een periode van retrograde geen belangrijke/grote beslissingen te nemen. Take things easy en gun jezelf tijd. Verder is het goed om je support edelsteen bij je te dragen. In de vorm van een sieraad of trommelsteen bijvoorbeeld. Mediteren kan je ook meer rust geven tijdens een retrograde. Zet een lekker zen muziekje op en focus je op je ademhaling.

You can do it! Stay zen!