Leer de zeven chakra's kennen

Gepubliceerd op 16 juni 2022 om 19:58

Misschien heb je er nog nooit van gehoord of misschien weet je al wel wat een chakra is. We hebben er zeven van in ons lichaam. In deze blog leg ik alles uit over chakra’s. Wat zijn het? Wat doen ze? Wat gebeurt er als de chakra’s uit balans zijn?

Wat zijn chakra’s?

Chakra’s zijn een energiecentrum in ons lichaam. Het woord ‘chakra’ komt uit Sanskriet en betekent letterlijk ‘wiel’. Je kunt een chakra dan ook zien als een wiel wat om je heen draait en alles regelt in je lichaam. Als zo’n wiel of chakra uit balans is, kun je je vervelend voelen of ergens pijn hebben. Daarom is het belangrijk dat je chakra’s in balans zijn. Je lichaam heeft 7 chakra’s, verspreid over het hele lichaam.

1.      Stuitchakra of wortelchakra

Het eerste chakra bevindt zich bij je stuitje, zoals de naam al doet vermoeden. Dit chakra wordt ook wel het wortelchakra genoemd. Dit chakra zorgt ervoor dat je stevig in je schoenen staat, letterlijk. Dit chakra laat je aarden en zorgt voor een zeker en veilig gevoel.

2.      Sacraal chakra

Het sacraal chakra bevindt zich een stukje onder de navel. In dit chakra worden alle gebeurtenissen en trauma’s uit je leven “opgeslagen”. Grote kans dat dit chakra uit balans is, als je een trauma te verwerken hebt. Dit chakra staat voor seksualiteit, relaties, het uiten van emoties en creativiteit.

3.      Zonnevlecht chakra (Solaris Plexus)

Het derde chakra draait om het ego, wilskracht en macht. Het chakra bevindt zich een stukje boven de navel. Een gebalanceerde zonnevlecht chakra zorgt ervoor dat je zelfvertrouwen hebt, je je plek kent in relaties en je energie en kracht hebt om je doelen te bereiken. Bij een ongebalanceerde solaris plexus kun je je bijvoorbeeld erg onzeker voelen of macht misbruiken.

4.      Hart chakra

Je hart chakra, die zich uiteraard ter hoogte van je hart bevindt, staat voor liefde, vriendschappen, vriendelijkheid, hoop en vertrouwen. Als dit chakra gebalanceerd is ben je in staat lief te hebben, vriendelijk en meelevend te zijn. Als dit chakra uit balans is, kun je dit merken aan jezelf. Je bent dan bitter of onverschillig, eenzaam of verlegen bijvoorbeeld.

5.      Keel chakra

Het keel chakra staat voor communicatie, eerlijkheid en openheid. Met een ongebalanceerde keel chakra kunnen er bijvoorbeeld miscommunicaties ontstaan. Liegen kan het chakra sluiten. Als dit chakra in balans is kun je goed en duidelijk spreken, je gevoel uiten. Zowel communicatief als creatief.

6.      Derde oog chakra

Het derde oog chakra staat voor een 6e zintuig, geweten en bewustzijn. Met een goed gebalanceerd derde oog chakra zul je een goede intuïtie hebben en een levendige fantasie. Het derde oog chakra bevindt zich tussen je twee ogen in, op je voorhoofd.

7.      Kruinchakra

Het zevende chakra bevindt zich op je kruin als een soort kroon. Dit chakra staat voor verbinding en spiritualiteit. Als dit chakra niet in balans is, zul je dit merken aan je gemoedstoestand. Je kunt hierdoor eenzaam zijn of doelloos.

Hoe kom je erachter welk chakra uit balans is?

Een ongebalanceerd chakra kan zowel psychisch als lichamelijk invloed op je hebben. Maar het kan ook zo zijn dat je er niets van merkt dat je chakra’s uit balans zijn. Met een reikibehandeling kan ik de chakra's weer in balans brengen.

Wil je jouw chakra's weer in balans krijgen? Dan geef ik je met liefde een reikibehandeling.