5 Tips om je te helpen met manifesteren

Gepubliceerd op 7 maart 2023 om 10:42

Waarschijnlijk doe je het al, terwijl je je er misschien niet eens van bewust bent: manifesteren. Wat je denkt, trek je aan. Ook wel de wet van aantrekking genoemd. Een simpel voorbeeld is dat je nooit vrolijk gaat worden als je alleen maar negatief denkt. Bij manifesteren gaat het erom dat je gaat bereiken wat je wilt. Dan zul je denken ‘what’s the catch?’. Yep, die is er wel. Niet alles wat je wil kun je krijgen natuurlijk. Bij manifesteren werk je samen met je hoofd en je hart. Je moet het diep van binnen willen. En je moet geloven dat je wens uitkomt.

Er zijn duizenden verschillende manieren om te manifesteren. Er zijn dan ook veel boeken over geschreven. Maar hier in deze blog ga ik je gratis tips en methodes meegeven om te manifesteren. Ik manifesteer bij elke nieuwe maan, omdat dat staat voor een nieuw begin.

1.      Mediteren

Zet een lekker meditatiemuziekje aan en ga mediteren. Let op je ademhaling en focus op je wens. Wil je worden aangenomen bij dat leuke bedrijf waar je gesolliciteerd hebt? Concentreer je dan op die gedachte. Benader het alsof het al gebeurd is. Visualiseer je hoe je werkt op je nieuwe werkplek en hoe je het ontzettend naar je zin hebt met nieuwe collega’s.

2.      Schrijf een brief aan het universum

Een methode die voor mij heel goed werkt is een brief schrijven aan het universum. Hierin bedank je het universum voor het laten uitkomen van je wens. Je doet wederom alsof hetgeen wat je zó graag wilt al gebeurd is. “Bedankt voor het laten uitkomen van mijn grote droom. Bedankt dat ik ben aangenomen bij mijn droombaan”. Het klinkt misschien gek, maar het werkt echt!

3.      Bidden tot het universum

In plaats van het schrijven van die brief, kun je hetzelfde doen in gebed naar het universum. Je richt je tot het universum en bedankt voor het laten uitkomen van je wens.

4.      Laurierblad

Nog een manier om te manifesteren is met behulp van een laurierblaadje. Schrijf je manifestatie op een gedroogd laurierblad en visualiseer je dat hij uitkomt. Verbrand daarna het blad.

5.      Manifestatiedagboek

Tot slot: het manifestatiedagboek. De bekendste is denk ik die van Willemijn Welten. Het dagboek is te koop bij onder andere BOL en veel boekenwinkels. Dit dagboek helpt je stap voor stap met manifesteren door je manifestaties op te schrijven. Echt een aanrader!

 

Ik hoop dat ik je hiermee wat inspiratie heb gegeven om lekker aan de slag te gaan met manifesteren! Have fun!